Online & email interviews, focus groups, E-Delphi: introductie/introduction

Meer en meer wordt in kwalitatief onderzoek gebruik gemaakt van programma's als Skype, Teams, Zoom om data te verzamelen. Dat moet methodologisch onderbouwd worden. Zie ook vooe veldwerk in een pandemie bij Ontwerp. Hier enkele bronnen:

 

We see an increasing use of internet tools like Zoom, Skype, Teams and e-mails in collection qualitative data in research projects. This must be methodological underpinned. See above at Ontwerpen van een onderzoek information about doing fielwork in a pandemic. Here some sources:

Gebruik van vergaderingen, uitvoeringen, besprekingen, discussies, workshops, sociale processen, enzovoort, bij het verzamelen van materiaal voor onderzoek

Er is een grote variantie in werkvormen en technieken die gebruikt kunnen worden om materiaal/data te verzamelen in het kader van een onderzoek. De methodologische onderbouwing daarvan moet dan wel accuraat zijn. Wie op zoek is verdwaald zeer snel in een oerwoud van werkvormen of technieken, benamingen, onderliggende methodologie,en wordviews, toepassingen in verschillende disciplines, onderzoeksobjecten en omvang en data collectie technieken en kwaliteitsproblemen. Deze inleiding is daar ook een voorbeeld van: rijp-en-groen en een volledig arbitraire keuze, maar ter inspiratie!